Sivil Savunma, “İsias Otel”e ulaştı

isias_hotel-2

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın arama-kurtarma ekibi, İsias Otel’de göçük altında kalan Kıbrıslı Türk öğrencileri kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzere olay bölgesinde.

Gaziantep Konsolosu: Ekipler enkazda çalışmaya başladı

Konuyla ilgili BRT’ye konuşan KKTC Gaziantep Konsolosu Fatma Demirel sabah saat 10.00’da Adıyaman’da yıkılan İsias Otel’e gittiğini ve orada 1 öğretmen ve 3 velinin sağ çıktığına tanık olduğunu söyledi.

Kıbrıs’tan gelen ekiplerin otel enkazına ulaştığını kaydeden Demirel, şu ana kadar enkazdan birinin çıkarılmadığını ifade etti.

Fatma Demirel durumun çok ciddi olduğunu söyledi, umutlu olduklarını kaydetti.

AFAD ve Jandarma’nın sabah saatlerinden bu yana bölgede çalıştığını ifade eden Demirel, gelişmeleri aktatacaklarını belirtti.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada ise, “Adıyaman’a göndermiş olduğumuz kurtarma ekiplerimiz, deprem bölgesine az önce vardılar.  Bölgeye intikal eden ekipler kurtarma çalışmalarına hiç zaman kaybetmeden başladılar.  Devletimizi temsilen oraya gönderilen yetkililerimiz de vatandaşlarımızın durumlarına ilişkin en sağlıklı verilere ulaşmak adına gerekli temasları hemen başlatmış durumdadırlar. Elde edilecek doğruluğu teyid edilmiş tüm bilgileri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

BİMANŞET


Leave a Reply

Your email address will not be published.