Kripto paralarda altcoin depremi

kripto para

Kripto paralar için özellikle son haftalar oldukça zorlu geçiyor. ABD’de Binance ve Coinbase’e karşı açılan davalarla piyasalar karışırken özellikle de bu davaların ortaya çıkması sonrası yatırımcıların fazlaca ilgi gösterdiği altcoin’lerin büyük oranda değer kaybettiği dikkat çekiyor.

Reuters’ın haberine göre Bitcoin ve Ethereum dışındaki çoğu kripto para birimini kapsayan bir dizi altcoin, ABD’li düzenleyiciler tarafından geçen hafta Binance ve Coinbase borsalarına karşı açılan davalarda sarsıldı ve token’ların fiyatlarına darbe vurdu.

100 milyar dolarlık pazar
Bu büyük bir olay. CCData’ya göre, toplam değeri 100 milyar doları aşan ve genel piyasanın yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan 50’den fazla kripto para birimi, SEC gözlemcisi tarafından artık menkul kıymet olarak görülüyor.

Büyük oyuncular arasında bulunan solana, polygon ve cardano yüzde 32’yi bulan değer kayıplarıyla karşılaştı.

Altcoin’lerin fişi çekilebilir
Ancak daha kötüsü de var. K33 Research kıdemli analisti Vetle Lunde yaptığı açıklamada “Güvenlik sınıflandırmaları tüm ABD kripto borsalarını etkileyecek ve çeşitli altcoin çiftlerinin zorunlu olarak kapanmasına yol açacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak