ChatGPT ilk kez kan kaybetmeye başladı

ChatGPT

OpenAI tarafından geliştirilen ve yayınlandığı ilk günden bu yana tüm dünyada büyük ses getiren sohbet robotu ChatGPT popülaritesini kaybetmeye başladı. Milyonlarca kullanıcının akın ettiği bu son teknoloji platformu Haziran ayında ziyaretçi sayısında ilk kez azalma gördü.

Analitik firması Similarweb’e göre, Kasım ayında piyasaya sürülen ve yapay zekanın gücünden sonuna kadar faydalanan sohbet robotu ChatGPT, Haziran ayında web sitesine gelen aylık trafiğin ve tekil ziyaretçilerin ilk kez azaldığını gördü.

ChatGPT ile geçirilen süre de azaldı
Reuters’ın haberine göre ChatGPT’nin web sitesine gelen dünya çapındaki masaüstü ve mobil trafik Haziran ayında Mayıs ayına göre yüzde 9,7 azalırken, ChatGPT’nin web sitesine gelen tekil ziyaretçi sayısı yüzde 5,7 düştü. Similarweb verilerine göre, ziyaretçilerin web sitesinde geçirdikleri süre de yüzde 8,5 azaldı.

Ocak ayında 100 milyon aktif kullanıcıyı gördü
ChatGPT, yazı yazmaktan kodlamaya kadar günlük işlerde üretken yapay zekanın çılgınca kullanımını başlattı ve piyasaya sürülmesinden iki ay sonra Ocak ayında aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

ChatGPT, aynı zamanda şimdiye kadar bilinen en hızlı büyüyen tüketici uygulaması ve dünyanın en iyi 20 web sitesinden biri olarak aylık 1,5 milyardan fazla sayfa ziyaretine sahip. Örneğin ChatGPT, Microsoft tarafından işletilen ve OpenAI teknolojisini kullanan arama motoru Bing’i dahi çoktan geride bıraktı.

Google, Bard ile ChatGPT’ye meydan okudu
Geçtiğimiz birkaç ay içinde Google’ın Bard sohbet botu da dahil olmak üzere birkaç ChatGPT rakibi piyasaya sürüldü. Microsoft’un arama motoru Bing de OpenAI tarafından desteklenen sohbet robotunu kullanıcılara ücretsiz olarak sunuyor.

Trafik neden eridi?
OpenAI ayrıca Mayıs ayında iOS sisteminde ChatGPT uygulamasını yayınladı. Trafikte yaşanan düşüşün bu uygulama olabileceği düşünülüyor. Web sitesi yerine uygulama üzerinden ChatGPT’ye ulaşanlar web trafiğine olumsuz olarak yansımış olabilir.

Bir başka ihtimal de kullanıcıların ChatGPT özelinde kullanım değişikliğinin yaşanması. Okulların tatile girmesi ve yaz sezonuna giriş yapılmasıuyla daha az öğrencinin ev ödevleri için bu platformu kullanması trafiğin düşüşünde etkili olmuş olabilir.

 

 

 

 

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak