Koronavirüs salgınıyla mücadelede ürettiği aşıyla gündeme gelen Almanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech, son dönemde kanser çalışmalarına ağırlık verdi.
Kanser tedavisinin araştırılması için Çinli DualityBio ile ortaklık kuran BioNTech, bu kez İngiltere ile el sıkıştı.
Londra yönetimi, yeni kanser aşısının denemeleri için BioNTech ile anlaşma imzaladı.
10 bin hasta üzerinde yeni kanser aşısını deneyecekler
Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın açıklamasına göre, İngiliz hükümeti ile BioNTech, 2030’a kadar 10 bin hasta üzerinde yeni kanser aşısı denemeleri için anlaşmaya imza attı.
Açıklamada, ocakta imzalanan mutabakat zaptına dayanan bu ortaklığın, kanser hastalarının en son kanser denemelerine ve geliştirilmekte olan tedavilere daha kolay erişim sağlayacaklarına işaret edilerek şu ifadelere yer verildi:
Hükümet, daha fazla hastanın kişiselleştirilmiş kanser tedavilerinden faydalanabilmesini sağlamak amacıyla Almanya merkezli BioNTech şirketiyle uzun vadeli ortaklık anlaşması imzaladı.
Bu anlaşma, bağışıklık sistemini kanser hücrelerini tanıması ve ortadan kaldırması için uyararak hassas immünoterapilerin kullanımı yoluyla hastaların tedavisine yardımcı olmayı amaçlayan İngiltere merkezli klinik çalışmaları içeriyor.
Amaç, 2030’a kadar 10 bin kadar hastanın kişiselleştirilmiş tedavilere erişimini sağlamak.
Kişiselleştirilmiş kanser aşısı denemeleri
Açıklamada, kişiselleştirilmiş kanser aşısı denemelerine katılma seçeneği sunulacak kanser hastalarından veri tabanı oluşturulacağı belirtilerek, çalışmanın, erken ve geç evre kanserli hastalara yardımcı olmayı amaçlayacağı, başarılı olması durumunda kanser aşılarının standart tedavinin parçası haline gelebileceği vurgulandı.
BioNTech, İngiltere için yeni bölgesel merkez kurmayı planlıyor
BioNTech’in halihazırda İngiltere’de klinik denemeler yürütmeye başladığı kaydedilen açıklamada, hastaların çoğunun 2026’dan itibaren veri tabanına kaydedilmesinin beklendiği ve başka denemelerin de başlatılacağı bildirildi.
Açıklamada, BioNTech’in, bu bağlamda araştırmanın gerçekleştirilmesine yardımcı olmak amacıyla Cambridge şehrinde 70’ten fazla bilim insanının çalışabileceği yeni laboratuvarlar ve İngiltere için yeni bölgesel merkez kurmayı planladığı kaydedildi.