Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin önceki gün Lefkoşa’da başlattığı araçlı eylemi üçüncü gününde devam ediyor. Eylemciler Başbakanlık önünde toplanmaya başladı.
Öte yandan eylemciler, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın açıklamaları nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’nın da kapısını kırmak için hazırlanıyor.
Arıklı, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemine yönelik açıklamasında “Başbakanlığın kapısını kırarak, Meclisin kapısını kırarak hükümeti masaya oturtacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. 3-5 milyonluk traktörlerle gelip kapı kırıyorlar; kazanamıyorsanız bu işi yapmayın kardeşim” ifadelerini kullanmıştı.
Bakanlık önünde polis güvenlik önlemlerini artırdı. Eylemciler Ulaştırma Bakanlığı önünde de ateş yaktı.
Naimoğulları, tutuklanan 4 eylemcinin ise serbest bırakıldığını belirtti.
Hayvan üreticileri, hükümetin hayvancılık politikalarını protesto etmek için 20 Mayıs’ta araçlı eylem başlatmıştı.
Et ithalatını, girdi maliyetlerindeki yükselişi, çiğ süt ve canlı hayvan fiyatını belirleme politikasını protesto için eylem kararı alan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ne bazı sivil toplum örgütleri de destek veriyor.